Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Speltpita’s met Griekse kipburgers en tzatziki
20 minuten
2 personen
Ingrediënten
50 gr
olijven
0.5 el
oregano
1 tl
komijnpoeder
300 gr
kipgehakt
0.5 st
komkommer
1 teentje
knoflook
100 gr
griekse yoghurt
100 gr
cherrytomaatjes
2 st
speltpita's
1 handje
rucola
50 gr
feta
Aan de slag
Add to favorites
Snijd 40 gram van de olijven fijn.
Kneed de olijven, de oregano, het komijnpoeder en een snuf peper en zout goed door het kipgehakt en vorm hier twee burgers van.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers in zo'n 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Rasp ondertussen de helft van de komkommer, pers het knoflookteentje en meng beide met de Griekse yoghurt en een snuf peper en zout.
Snijd de rode ui in ringen, de tomaten in partjes en schaaf van de rest van de komkommer met een kaasschaaf linten.
Verwarm de speltpita's volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze daarna open.
Beleg de pita's met de tzatziki, de rucola, de tomaten, de rode ui, de komkommerlinten en de kipburgers. Maak ze vervolgens af met wat feta en de resterende olijven.
Ook interessant
Gevuld stokbrood met geitenkaas, honing en spek