Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Pad Krapow
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
350 gr
jasmijnrijst
4 st
rode chilipepers
4 teentjes
knoflook
400 gr
kipgehakt
2 st
sjalotten
250 gr
kouseband of sperziebonen
2 el
oestersaus
3 el
sojasaus
1 el
vissaus
1 el
suiker
1 paar
takjes basilicum
4 st
eieren
2 st
limoenen
Aan de slag
Add to favorites
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
Maak vervolgens de rode pepers en de knoflook schoon en pureer dit in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Bak het kipgehakt rul in een hapjespan en voeg de chilipuree toe.
Maak de sjalotten schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak ze tot ze glazig zijn.
Maak ondertussen de kouseband of sperziebonen schoon en snijd in stukken. Voeg dit samen met de suiker, oestersaus, sojasaus en vissaus toe aan de pan.
Roer alles goed door en voeg een schuitje water toe. Stoof dit totdat de kouseband gaar is (ongeveer 5 tot 10 minuten) en roer het regelmatig door.
Bak ondertussen spiegeleitjes van de eieren en houdt deze warm.
Meng de basilicum door het gehakt.
Serveer de Pad Krapow met de rijst, de gebakken eitjes en een paar partjes limoen.