Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Hartige taart met gehakt
25 min + 30 min oven
4 personen
Ingrediënten
200 gr
sperziebonen
250 gr
gehakt
1 st
ui
150 ml
crème fraiche
3 st
eieren
2 tl
paprikapoeder
1 tl
kerriepoeder
0.5 tl
komijnpoeder
0.5 zakje
geraspte kaas
1 snuf
zout
1 snuf
peper
5 st
plakjes bladerdeeg
Dit heb je nodig
Overschaal
Bakje
Koekenpan
Pan
Aan de slag
Add to favorites
Haal, als nodig, het bladerdeeg uit de vriezer.
De over voorverwarmen op 200 graden.
Laat de sperziebonen ongeveer 5 min koken.
Doe een scheut olie in de pan en fruit de ui.
Voeg het gehakt met de kruiden toe aan de pan en bak het gehakt rul.
Voeg daarna de sperziebonen toe aan de pan. en meng het door elkaar.
Vet de springvorm in.
Verdeel het bladerdeeg over de springvorm en prik er met de vork wat gaatjes in. TIP om te voorkomen dat het te nat woord kun je eventueel wat paneermeel over het bladerdeeg strooien.
Pak een bakje en klop hier de eieren in los. Voeg dan de crème fraise en een snuf peper en zout hier aan toe.
Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en giet hier het eiermengsel overheen.
Strooi er als laatste de geraspte kaas overheen.
Zet de hartige taart voor ongeveer 30 min in de oven.