Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Gezonde monchou taart
15 tot 20 mn
6 personen
Ingrediënten
Voor de bodem
150 g
Dadels
100 g
Abrikozen
50 g
meel
50 g
pecannoten
1 el
(Kokos)olie
Voor de monchou laag
1 st
Banaan
1 scheut
(dadel)stroop
200 g
Monchou
200 g
Griekse yoghurt
3 Blaadjes
gelatine
1 optioneel
Dadelsiroop
Dit heb je nodig
Springvorm of iets om de taart in te maken. Het hoeft niet in de oven maar opstijven in de koelkast.
Aan de slag
Add to favorites
Hoe maak je deze taart
Bekleed je springvorm met bakpapier. Zo krijg je de taart er straks makkelijk weer uit.
Mix nu alle ingrediënten voor de bodem in een blender tot één geheel.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van de lepel.
Snij de banaan in plakjes en verdeel deze over de bodem.
Hier kun je eventueel wat dadelsiroop overheen strooien.
Week nu de blaadjes gelatine in een laagje koudwater.
Knijp ze vervolgens uit.
Doe nu een heel klein beetje water in een pannetje.
Zet deze op het vuur en los hier de blaadjes gelatine in op.
Mix nu met een handmixer de monchou, Griekse yoghurt, gelatine en ahornsiroop tot een gladde massa.
Verdeel dit over de bodem van de taart.
Laat het geheel zo'n 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.