Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Gevuld stokbrood met geitenkaas, honing en spek
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
2 st
afbak stokbroden
200 gr
zachte geitenkaas
1 st
kleine rode ui
1 el
boter
250 gr
kastanjechampignon
4 plakjes
ontbijtspek
1 handje
walnoten
2 tl
honing
Aan de slag
Add to favorites
Verwarm de oven voor op 200 graden
Stokbrood in de lengte insnijden (V-vorm uitsnijden) en nog wat verder uithollen
Koekenpan op het vuur en boter laten smelten
Ui pellen en in halve ringen snijden
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
Ui en champignons even bakken in de boter tot de uien mooi glazig zijn (evt. schepje suiker toevoegen, dat gaat lekker karamelliseren)
Schep de ui en de champignons in het stokbrood
De geitenkaas in kleine plakjes snijden en lekker verdelen over het stokbrood
Leg daar dan weer een paar plakjes spek overheen
Zet het gevulde stokbrood in de oven en wacht geduldig 15-20 minuten tot de geitenkaas lekker zacht en gesmolten is
Ondertussen de pistachenootjes uit hun ‘jasje’ halen en grof hakken
Haal het stokbrood met geitenkaas uit de oven en doe er wat honing overheen
Dan de pistachenootjes er over heen strooien en klaar ben je
Geef iedereen een lekker stuk gevuld stokbrood en je bent in hun ogen meteen een echte keukenprins (of keukenprinses)