Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Duivelsketel
3,5 uur
4 personen
Ingrediënten
600 gr
runderlap of sucadelap
6 el
suiker
6 el
ketjap
1 st
ui
250 gr
champignons
6 el
tomatenketchup
6 el
azijn
2 el
pindakaas
1 blokje
kippelbouillonblokje
2 teentjes
knoflook
1 tl
sambal
Dit heb je nodig
Braadpan
Aan de slag
Add to favorites
Vlees in stukken snijden, ui klein snijden, champignons in plakjes snijden, knoflook persen
Verhit boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur bruin aan.
Haal het vlees uit de pan
Bak in het bakvocht de champignons bruin. Voeg wat suiker toe om ze te karameliseren.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de overige ingrediënten toe. De suiker, ketjap, ketchup, azijn, sambal (naar smaak) en het bouillonblokje.
Laat dit, afhankelijk van het vlees, ongeveer 3 uur sudderen. Keer het vlees ieder half uur om aanbakken te voorkomen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg als laatste de pindakaas toe aan de duivelsketel.