Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
Caesar salade met gegrilde kip
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
4 st
ansjovisfilets
1 teen
knoflook
2 st
eieren
1.5 el
vers citroensap
0.5 el
mosterd
100 ml
zonnebloemolie
2 el
Parmezaanse kaas
300 gr
Kipfilets
2 kropjes
romaine sla
4 handen
croutons
Dit heb je nodig
Grilpan
Aan de slag
Add to favorites
Snijd de ansjovis en de knoflook fijn en meng ze samen met een snufje zout.
Meng vervolgens het eigeel, het citroensap en de mosterd door de ansjovis met een garde.
Voeg nu beetje bij beetje wat olie toe. Meng dit er goed doorheen, voordat je het volgende beetje olie toevoegt. Roer totdat je een dik en glad mengsel hebt.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng er weer goed doorheen.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Smeer de kipfilets in met wat olijfolie en bestrooi ze met een flinke snuf peper en zout.
Verwarm een grillpan en gril de kipfilets om en om in 12 -15 minuten gaar.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd ze in partjes.
Snijd de sla fijn en doe in een grote slakom.
Voeg de dressing toe en meng deze goed door de sla, zodat de dressing goed verdeeld is.
Verdeel de sla over 4 borden, leg hierover de kip en de croutons.
Maak af met wat Parmezaanse kaas.