Home
Recepten
Categorieën
Zoeken
Open user menu
Inloggen
Profiel
Uitloggen
Open main menu
American hamburger
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
300 gr
rundergehakt
1 tl
gemalen mosterdzaad
1 tl
zout
1 tl
gerookte paprikapoeder
0.5 tl
venkelzaad
0.5 tl
peterselie
1 st
ei
2 st
bruine boterhammen zonder korst
3 st
tomaten in schijfjes
1 paar
plakken augurken
4 plakjes
cheddar
4 plakjes
spek
4 st
kaiserbolletjes
1 paar
blaadjes sla
2 el
yogonaise
1 el
ketchup
1 beetje
citroensap
0.5 tl
harissa
Dit heb je nodig
Grilpan
Aan de slag
Add to favorites
Doe de vier boterhammen zonder korst in een keukenmachine en maal totdat je fijn broodkruim hebt. Snipper de rode ui en bak deze in een scheutje olijfolie met de plakjes spek op zacht vuur totdat de ui zacht is en de spek krokant. Doe de ui in een bakje en laat afkoelen. Laat de spek uitlekken op een stuk keukenpapier. Als de ui is afgekoeld meng je deze met het gehakt, broodkruim, ei, peterselie, gemalen mosterdzaad, zout, paprika (optioneel de peper) en venkelzaad. Kneed goed door en zet voor vijftien minuten in de koelkast.
Bak nu de kaiserbolletjes volgens de verpakking en houd ze warm onder een theedoek. Snijd de tomaat, augurk en champignons in plakjes en was de blaadjes sla. Meng alle ingrediënten voor de saus. Proef. Hij moet wat zoetig, zurig en pittig zijn.
Haal het gehakt uit de koelkast en zet een pan op het vuur. Verdeel het gehakt in vijf ballen. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan. Als je de burgers op een BBQ bakt wrijf dan de ballen een beetje in met olijfolie. Pak een bal en druk hem tussen je handen plat tot deze enkele centimeters dik is en leg hem in de pan/of op de BBQ. Bak de burgers tot ze goudbruin zijn. Voeg na enkele minuten bakken de champignons toe aan de pan en bak deze mee totdat ze zacht zijn. Zijn de burgers klaar? Zet het gas uit of laag en leg de afgekoelde spek met een plak cheddar op de burger. Doe een deksel op de pan om de cheddar te laten smelten.
Tijd om de burger op te maken. Snijd de broodjes doormidden en grill ze eventueel nog even in een grillpan. Leg een paar blaadjes sla op de onderzijde en wat plakjes augurk. Leg nu je warme burger er op. Dan volgen een paar schijfjes tomaat, wat plakjes gebakken champignons en een klodder van je heerlijke saus. Dreigt de burger om te vallen? Steek er een sateprikker in. Nu is het aan jou de uitdaging dit monster te verschalken. Succes!
Serveer met een frisse salade, coleslaw of maïskolf.
Ook interessant
Speltpita’s met Griekse kipburgers en tzatziki